maanantai 3. maaliskuuta 2014

The penkki Isoäidit ovat ahkeroineet keittiössä oikein urakalla. On nikaroitu hyllyjä seinään, kaivettu varastoista kaikki vanhat puulaatikot ja täytetty ne kaikella tarpeellisella. Hyllyt ja laatikot on bilteman sytytystikkuja.
Urakoinnin keskellä Isoäiti: Kyllä sitten näette, sai idean! Keittiössä kuuluu olla penkki! Isöäiti istui pöydän viereen ja piirsi ja piirsi. Viimein oli tyytyväinen piirrokseensa. Marssi tomerana penkin valmistajan luokse ja esitti toiveensa ja näytti piirroksensa. Ehdottomat edellytykset penkille oli, istumatilaa, säilytystilaa ja  mielellään mustaa maalia, siis sellainen monikäyttö penkki.
Penkin valmistaja katseli piirrustuksia ja rupesi nikkaroimaan isöäidille keittiöön penkkiä. Kovin oli merkillisen mallinen tuo monikäyttö penkki....hmmm. (penkkiin on käytetty jotain isännän autojuttuihin liittyvää pahvia)...hmmm penkki alkoi uhkaavasti muistuttamaan ruumisarkkua. Tarkoittikohan se isöäiti nyt juuri tälläistä vai oliko mukana kenties väärät piirrustukset.
 Tilaus valmistui ja penkki raahattiin keittiöön pöydän viereen. Isoäiti totesi penkin olevan juuri täydellinen, ihan sellainen kuin hän oli ajatellutkin.
Penkki toimi loistavasti istuimena, siihen sopii muutama ihminen vierekkäin istumaan. Sisällä oli oivallisesti säilytystilaa petivaatteille ja mikä parasta, siellä voi nukkua. Kelpaa siellä nyt makoilla pellavapeitteiden alla ja noitakirjaa lueskella.
Isoäitien noitakirjassa sanotaan:  Märkä maaliskuu tietää sateista vuotta ja halloja pääsiäisen aikaan (uusi ja wakaa Ilman-Ennustaja 1851) kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti